Ομοιοπαθητική - Ομοιθεραπευτική

 

Homeotherapeutics - Homeopathy

 

Ομοιοπαθητική & Συμβατική Ιατρική

επιστροφή

Οι Δυσκολίες στην Ομοιοπαθητική Θεραπεία

Ο/Η ομοιοπαθητικός χρειάζεται να έχει καλές γνώσεις ομοιοπαθητικής και καλές ιατρικές γνώσεις για να μπορεί να χειρειστεί τους ασθενεις με αυτοπεποίθηση και έτσι να μειώνει τύχον λάθη θεραπείας.

Μία από τις κύριες δυσκολίες του ομοιοπαθητικού είναι να διαλέξει το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο για τον ασθενή. Αυτό έιναι πολύ πιο δύσκολο από το πως διαλέγει ένας συμβατικός ιατρός ή παθολόγος τα συμβατικά φάρμακα για τον ασθενή του. Στην ομοιοπαθητική η επιλογή του φαρμάκου δεν βασίζεται μόνο στην παθολογία που έχει ο ασθενής αλλά και σε άλλα δεδομένα που βγαίνουν στην πολύωρη ομοιοπαθητική συνεντεύξη με τον ασθενή. Σ΄αυτή την συνέντευξη, που διαρκεί 1- 2 ώρες, ρώταμε τον ασθενή για την διατροφή του/της, συνήθειες ύπνου, την συναισθματική του/της ζωή, για τον χαρακτήρα του/της, παθολογικό παρλελθόν και ειδικλες ερωτήσεις που μας βοηθά το να κάνουμε μια διαφορική διάγνωση μεταξύ των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Μετά ο ομοιοπαθητικός μελετά αυτά τα δεδομένα και διαλέγει ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που στις κλινικές δοκιμές δίνει τα ίδια συμπτώματα όπως αυτός ο ασθενής. Γι΄αυτό στην ομοιοπαθητική μπορούμε να εχουμε δύο ασθενέις που πάσχουν από έκζεμα και να παίρνουν δύο εντελώς διαφορετικά ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Και γι΄αυτό έιναι κρίσιμο για τον ομοιοπαθητικό να έχει κλινική εμπειρία τουλάχιστον 10 ετων και άνω, να ξέρει καλά τα 500 πολύχρηστα ομοιοπαθητικά φάρμακα και να ξέρει πως το φάρμακο δρα στον οργανισμό και τι αποτελέσματα μπορεί να μας δώσει. Γι΄ αυτό είναι καλό για τον μέλλοντα ασθενή να ξέρει πόσα έτη εξασκέι το επάγγελμα ο/η ομοιοπαθητικός, ποιός η ποιά ήταν ο δακαλός του/της, κ.τ.λ. Δυστυχώς γιατί δεν έιναι στην ιατρική σχολή ακόμη σαν ειδικότητα, υπάρχουν διάφοροι ομοιοπαθητικόι που ξεφυτρώνουν από διάφορες σχολές. Αυτοί οι άνθρωποι μελετούν την ομοιοπαθητική για 2-3 χρόνια τα Σαββατοκύριακα, χωρίς να έχουν ιατρικές γνώσεις, ή κάνουν μαθήματα σε διάφορες ακαδημίες για το σεζόν του καλοκαιριού. Γι΄αυτό όσο πιο πολλά ξέρει ο/η ομοιοπαθητικός για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο καλύτερη μπορεί να έιναι η θεραπεία για τον/την ασθενή του.

επιστροφή

Copyright 2010 - 2022Ομοιοπαθητική-Ομοιοθεραπευτική.gr. All rights reserved.
Απαγορεύεται αυστηρώς η αναδημοσίευση ή χρήση του περιεχομένου αυτής της σελίδας,
σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια
του ιδιοκτήτη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.